Hoe een rijdag ook interessant kan zijn

 

Dinsdag 28 juli, we nemen afscheid van ons eerste zomerbezoek bompa Koen en Grossi. Het is erg gezellig geweest, dank jullie wel!
Baai Baaaaaaaai zegt Willie (hij is fan van de aaaaaaaai-lettergreep).
Goede rit – vaart – rit – vlucht – rit naar huis!
WEBSITE 2015-07-28 CA NL Gros Morne vertrek Koen en Freni (1)

Woensdag 29 juli, een rijdag kan ook interessant zijn!
*We rijden van Gros Morne richting l’Anse aux Meadows, het uiterste noorden van Newfoundland om hier één van de volgende dagen de overblijfsels van een Vikingdorp te bezoeken. Onderweg pikken we een lifter op, hij is een zelfverklaarde Viking.
WEBSITE 2015-07-29 CA NL rit naar st anthony (14)VIKING LIFTER
*Verderop zien we ons eerste echte MOOSE in levende lijve. En dan niet één, maar ineens twee tegelijk!
WEBSITE 2015-07-29 CA NL rit naar st anthony (1) MOOSE
*We komen aan op onze gewenste camping, nu blijkt hier een jaarlijks feest te zijn van de omliggende ‘communities’ (het equivalent van Belgische gehuchten van een dorp bestaande uit 100 inwoners). We mogen op de parking overnachten, maar ze waarschuwen ons voor wat lawaai de komende nachten, er zijn optredens voorzien. We besluiten verder te rijden, maar gaan eerst nog een praatje slaan met onze Duitse parking-buren. Deze mensen zijn aan hun laatste week van 3 jaar rond trekken in Amerika! Interessant gesprek, vriendelijk mensen, zo fijn om andere lang-op-reis-mensen tegen te komen en hun ervaringen/tips te horen, onze reisgoesting wordt er alleen maar groter van.
*We besluiten om de camping het dichtste bij St Anthony te nemen, Triple Falls RV Park (de website werkt niet bij mij, maar misschien wel bij jullie, vandaar de link). Geen liefde op het eerste gezicht… Maar, is ons dat een dikke meevaller! We staan geparkeerd net naast het speeltuintje, net naast het Wifi-gebouwtje, net naast de ‘laundry room’, proper sanitair, water om af te wassen dat écht warm is, ze voorspellen hier de volgende dagen goed weer en het lijkt ons een leuke buurt om te gaan fietsen. Wat wil ne mens eigenlijk nog meer?

P.S.: Foto’s volgen, maar we hebben onze limiet overschreden van onze foto-schrijfruimte. 5 dagen later: Ik denk dat de foto’s terug bij op de site kunnen…

Dit bericht is geplaatst in Oost - Canada. Bookmark de permalink.

3 reacties op Hoe een rijdag ook interessant kan zijn

 1. An schreef:

  Hallo,
  leuk dat jullie zoveel dingen beleven.
  Ik moest vandaag in het gemeente huis zijn en Maud was mee, ze kende dat daar al want ze was daar al is geweest met haar sjool. ze bedoeld school. En toen moesten ze bellen blazen voor Mia, en Mia moest die toen stuk slaan, en de mama heeft er ook gevangen. Maar de papa niet. En Willie kon nog niet stappen. Dus ook dicht bij huis maken jullie indruk.
  Als we een mobil home tegenkomen zegt Maud steeds dat Mia ook een mobil home heeft. Dus deze dagen komen jullie vaak ter spraken. 🙂
  Geniet nog van jullie reis en we blijven volgen. 🙂

  • jo*thomas*mia*willie schreef:

   Gelukkig wonen jullie niet hier, want hier zie je elke 2 minuten een motorhome passeren. 🙂
   Toevallig heeft Mia het vandaag ook nog over Maud gehad. We hebben stenen geschilderd en ze heeft er ook één voor Maud geschilderd! Ik denk dat Mia zeker eens iets wil sturen naar Maud, kan je mij jullie adres effe mailen? Een steen opsturen zal niet lukken, maar een kaartje ofzo zeker wel.
   Mia spreekt nog steeds over al de kindjes in de klas. Als we internet hebben, wil ze ook altijd eerst naar Jessie haar klas kijken en dan de rest.
   Veel groetjes jO!

 2. Fien schreef:

  JO JO (en de rest 😉 )
  ik ben net terug van chirokamp en ons themadag was Viking! wat een toeval. ik heb een hele dag rondgelopen met Vikingkleren en ’s middags zonder bestek gegeten (op een bepaald moment zelfs zonder handen!). goed geamuseerd en het is fijn om te lezen dat het zo goed gaat bij jullie.
  DIKKE KUS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *