Avontuurlijk reizen met thomaskoek.be

Vrijdag 13 maart 2015: ‘rustdag’. Oplossing gevonden voor ons elektriciteitsprobleem (Er was een zekering stuk, Thomas heeft het op ‘z’n Frans’ gemaakt, maar alles werkt terug!), het heeft wel héél veel tijd in beslag genomen. De ‘rustdag’ was zo voorbij. Ik had echt nood aan wat rusten, maar dat is dus niet gelukt. Resultaat: zéér lange tenen waar snel opgestapt werd…

Zaterdag 14 maart 2015 was een top rijdag! Zelfs met het slechte weer onderweg.

Onderweg tussen Frankrijk en Spanje (foto gsm Thomas)

Onderweg tussen Frankrijk en Spanje (foto gsm Thomas, door Mia getrokken)

Aankomst in Zaragoza, OLÉ SPANJE! We overnachten op een parking naast een pretpark of liever gezegd naast een veredelde kermis.
We hebben er wel ons eerste contact met andere motorhome-reizigers. Een vriendelijk Nederlands echtpaar die terug kwamen van 3 maanden Benidorm, aan hun gezichten te zien was het er warm.

De volgende dag kwamen we aan in La Magna del Mar Menor en volgens ons boekje is daar een goede camping…

sfeerbeeld camping 'Caravaning La Manga del Mar Menor'

OOOOOH MY GOD een camping met meer dan 1200 plaatsen + bungalows (allerhande zelf gemaakte huisjes van caravans, ingebouwde motorhomes, chalet-stijl, wooncontainers, plastic, …) en gemiddelde leeftijd van +70 jaar.
Onze eerste indruk was ‘We vertrekken morgenvroeg!’. Maar het was er rustig, proper en iedereen super vriendelijk. We hebben het er uiteindelijk 3 dagen volgehouden.
Mia had er onmiddellijk een vriend, opa Lardy, hij woonde naast de afwasbakken :-). Regelmatig ging ze er op bezoek voor een babbeltje (hij in het Duits, zij in het Nederlands). Ze wist te vertellen dat zijn vrouw in de hemel was.

Onze dagen zagen er als volgt uit: opstaan – papjes drinken – kleren aan – sanitaire blok bezoeken (= aan de afwasbakken en dus ook opa Lardy bezoeken) – ontbijten – afwassen  (bezoek opa Lardy)

2015-03-17 ES La Magna camping (20)

Willie, waar is de zee?

Willie, waar is de zee?

spelen/fietsen/winkel gaan/koken – lunchen (warm eten) – afwassen en bezoek opa Lardy natuurlijk

2015-03-17 ES La Magna camping (9)

spelen/fietsen/winkel gaan

trike - ligfiets met kinderstoeltje

trike – ligfiets met kinderstoeltje

avondeten (brood) – afwassen  en … je raadt het al, bezoek opa Lardy – douchen/toilet/tanden poetsen en … 🙂 – papjes drinken – slapen (Dat gaat heel goed in hun alkoofbed, het bed boven de cabine, eerst gaat Mia slapen, een half uur later steken we Willie in bed.)

Woensdag 18 maart 2015 zijn we verder gereden naar onze nieuwe camping La Coletha in Las Negras. De weg ernaartoe was niet de meest mooiste. Massa-toerisme op en top! Verschrikkelijk veel lelijke appartementsgebouwen, geen kat op straat en duizenden serres gebouwd van wit plastic. Mia zei na elke heuvel ‘Kijk, daar ligt sneeuw!’.
Maar eens in het natuurreservaat Cabo de Gata, was het ermee gedaan. Fjiew!
Onze camping ligt in een baai, tussen de bergen, 100m van de zee.
Fantastisch… als het nu nog mooi weer zou zijn… NIET dus, regen en veel wind.
De mensen in het dorp kunnen zich niet meer herinneren wanneer er nog zoveel regen gevallen was en het zo koud was (het is hier overdag nog wel 15°C).

Vandaag, donderdag 19 maart 2015, in de voormiddag, toen Willie sliep, ben ik WIFI gaan vragen, Mia heeft naar Pinokio gekeken en Thomas heeft tussen de regenbuien door een wandeling gemaakt. Avontuurlijk reizen met thomaskoek.be … 🙂

2015-03-19 ES Las Negras wandeling thomas (12)

 

Dit bericht is geplaatst in Spanje. Bookmark de permalink.

5 reacties op Avontuurlijk reizen met thomaskoek.be

  1. Liezelot schreef:

    Hoi alle vier,
    tussen de pampers, het eten geven, de badjes, het eten maken, … kortom alles waar een nieuwe moeder/ huisvrouw haar dag mee vult, heb ik een moment gevonden om eens te kijken hoe het met jullie is en waar jullie ondertussen zitten… Dat ziet er al heel erg mooi uit. Fijn om te lezen dat Mia in haar nopjes is en dat Willie tevreden is. Geniet er nog van en tot schrijfs!
    Groetjes
    Liezelot – x

  2. pauwels schreef:

    Mmm al veel aan jullie moeten denken. Heel geboeid het verslag gelezen. Benieuwd naar het vervolg.

    tot de volgende,
    kus,
    Jody

  3. Evelien schreef:

    super mooie foto’s, wil uw ligfiets ook wel eens testen 🙂

  4. Mart.onzia@gmail com schreef:

    Foto van opa Lardy!!!!!! :-))
    Geniet vanhet zonnetje dat er nu is! Daar doe je t voor!.

    Dikke kus van ons4en

    • jo*thomas*mia*willie schreef:

      NOPPES wel aan gedacht hoor, maar toen dacht ik ‘Nee, niet nodig’ maar nu dus dik veel spijt van… ik ben nu wel geleerd hoor, van alles neem ik foto’s!!!!!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *