Que tal?

 

Muy Bien!

Wederom een feestdag in Meerhout… HOEP HOEP HARIE voor Marie!

Terwijl Willie slaapt, Thomas met Mia een berg afwas doet, tijd om het eens te hebben over ‘Hoe doen de kindjes het eigenlijk?’. Wel, ze doen het goed!

Mia begint eindelijk helemaal haar weg te vinden.
Al die vrije tijd hier, dat is ze niet gewoon. Daar had ze wat last mee.
Het allerleukste vindt ze als er een speeltuin en andere kinderen op de camping zijn. Dan zie je haar bijna heel de dag niet, bij wijze van spreken.
Een speeltuin zonder kinderen is ook goed, maar dan heeft ze graag dat één van ons meegaat. Of ze zoekt dan iets waar ze samen met Willie op kan.
Ze geniet ook erg hard van AL de aandacht van ALLE oudere mensen (en zo komen we er veel tegen :-)). Tja, ze ziet er dan ook nog zo schattig uit (hihi) en (hoe zal ik het verwoorden?) ’t is een spraakwaterval. Je moet er zelfs geen Nederlands voor spreken om ‘lastig’ gevallen te worden door haar.
Als ze dus geen oudere mensen aan het entertainen is ;-), dan speelt ze met haar popjes of we knutselen wat (bijvoorbeeld vandaag is ze Prinses Diette, ze draagt een zelf versierde rode kroon) of ze speelt dat ze een reis aan het voorbereiden is (met de plattegrondjes van de steden en de ingangsticketjes van de dingen die we bezoeken) of ze speelt ‘voorstelling’ (zij maakt dan een theaterstukje, ze vertelt wat je moet zien en ze zingt/danst erbij) of ze fietst wat (ze is trots dat ze nu ook kan rechtstaan tijdens het fietsen).WEBSITE 2015-04-06-07 ES Ardales MIA OP DE FIETS
Voor het slapen gaan (en ook veel na het ontwaken) wil ze een verhaaltje uit de Eftelingboek.
En indien het regent, kiest ze een filmpje om te kijken op de laptop.

Willie is Willie… Erg leuk om zo’n klein mensje te zien ontwikkelen op alle vlakken! ’t Is ne kerel 🙂
Hij eet eindelijk brokken en stukken fruit (voor we vertrokken wilde hij enkel gepureerd voedsel eten), brood blijft zijn lievelingseten, hij blijft flink op zijn stoel zitten als hij eet, als hij genoeg heeft met eten dan spuugt hij die hap uit en wil hij van zijn stoel (naar hygiëne van de vloer misschien niet zo oké, maar we eten toch meestal buiten dus zo erg is het niet, opvoedkundig… tja ne mens wordt wat minder streng op een wereldreis precies), hij is minder vies van alles maar ’t is nog geen grote ‘smospot’ en hij kan stappen! Jep jep, na 1 jaar en bijna 3 volle maanden, is hij vertrokken. Wat een gemak! Liever achter hem aan lopen (nu ik hem nog kan volgen) dan hem altijd te moeten dragen.
Wat betreft zijn woordenschat… Véél woorden wel, maar bijna niets verstaanbaar/herkenbaar. Meest voorkomende zin is ‘Ik ben uw mama niet.’ van Thomas. (Willie zegt mama tegen mij en Thomas.)
Willietje speelt graag met zijn houten paardje (waarmee hij nu niet alleen meer achteruit kan, maar ook vooruit kan rijden, hij is er per dag toch wel een paar uur zoet mee HANDIG),
2015-03-30-31 ES Orgiva camping (33)
met de stapeldoosjes en met de poppen, poppenspullen en buggy van Mia (gelukkig hebben we 2 popjes bij). Zijn auto’s worden heel af en toe gebruikt.
Ook voor hem voor het slapen gaan een boekje.

In de auto-zitten is voor allebei geen probleem.
Als we merken dat Willie moe is, krijgt hij ‘zijn schaap’ (hij kan alleen maar slapen als hij ‘zijn schaap’ heeft) en valt hij meestal binnen de 10 minuten in slaap.
Als we merken dat Mia moe is, dan gaat ze mee vooraan zitten (die stoel kan schuiner gezet worden) en kan ze ook een dutje doen.
Voor de rest houdt Willie zich bezig met naar buiten te kijken en alles niet-verstaanbaar te verwoorden. Of hij speelt met het babypopje of met zijn veters (tja, ieder zijn hobby).
Mia luistert en zingt mee met kinderliedjes (als Willie wakker is, luistert hij ook graag mee en applaudisseert hij na elk liedje) of ze speelt met haar popjes of ze zit vooraan naast de bestuurder mee te kijken en te zeggen hoe je moet rijden.
En als de nood hoog is (lees als: wij willen zonder te veel kinder-moeilijkheden een 2 uurtje rijden) dan is daar de laptop met een filmpje!

Onze kindjes slapen samen in de alkoof. Gelukkig zijn het allebei altijd goede slapers geweest.
Eens Mia slaapt, slaapt ze ook echt, ze wordt niet snel meer wakker. Gelukkig maar, want voor Willie zijn slaap kan vatten, huilt hij standaard 3 à 6 minuten in zijn bed. Hij gaat meestal een kwartiertje na Mia slapen.
Ze slapen op één grote matras. Ze hebben elk hun dekentje en voor Willie hebben we zijn bed wat kleiner gemaakt door een zwangerschapskussen rond zijn hoofd en lijfje te leggen (hij is nogal een wroeter).
Om de alkoof  kind-veilig te maken, kunnen we het afsluiten met een net, zodat ze er niet kunnen uitdonderen als ze wakker zijn.
Hun bed is enkel en alleen om te slapen, ze spelen er nooit in.

Als we gaan fietsen, is het voor allebei altijd een feest.
Mia zit erg graag achterop op mijn trike-ligfiets. Willie zit heel graag vooraan bij Thomas op de fiets.
Maar ook de fietskar is voor beiden altijd een goede optie (alhoewel Willie er niet graag inzit als je stil staat).

Natuurlijk zijn er momenten waarop je je kinderen achter het behang zou willen plakken. Maar door nu zoveel tijd met hen door te brengen, kunnen we dergelijke situaties (vooral als ze moe beginnen te worden) in veel gevallen herkennen en voorkomen. Gewoon het feit dat we hen zo goed leren kennen nu, is fantastisch! We beseffen maar al te goed wat een privilege dit is.
We proberen er ook een reis voor hun van te maken. Af en toe zit er wel eens iets tussen dat minder kindvriendelijk is (iets bezoeken, inkopen doen, met de bus reizen, op restaurant eten) maar meestal zijn het kindvriendelijke activiteiten (speeltuin, spelen aan de motorhome, speeltuin, fietsen, speeltuin).

Dit bericht is geplaatst in Spanje, Zo doen wij het. Bookmark de permalink.

11 reacties op Que tal?

  1. jody schreef:

    Hej reizigers,

    Inderdaad ik denk, hoe spontaan de kinderen nu kunnen ontwikkelen en wat ze allemaal leren, kan een school niet bieden. Volgens een documentaire die we aan t zien zijn (The Alphabet op tjsoetjoep: http://youtu.be/DLy4CfNr7cI)
    beperkt school zelfs de creativiteit. Interessant!

    kus,

    Jody

  2. oma Luce schreef:

    Het maakt me gelukkig om jullie te zien en te horen via skype, maar de reisverslagen lezen en de fotootjes zien, daar kijk ik steeds naar uit. En ik hoor hier en daar dat ik niet de enige ben.
    Het verslag van het grote feest voor oma en opa hun 60-ste huwelijksverjaardag volgt nog, dat is beloofd.

  3. Simon & Sara schreef:

    Hoi allemaal,

    Klinkt heel fijn! Hoe lang zijn jullie nog in dezelfde omgeving? Wij zijn namelijk (samen met ouders en zus van Sara) vandaag aangekomen in Vera-playa, waar we een weekje zijn. Als dat enigszins mogelijk is komen we jullie zeker een bezoekje brengen!

    Groetjes en misschien tot komende week,

    Sara & Simon

    • jo*thomas*mia*willie schreef:

      Hoi Sara en Simon, we bekijken jullie locatie en ik laat jullie iets weten! wij zitten momenteel op camping El Sur dichtbij Ronda. Het waait hier erg hard en buiten laptoppen is niet ideaal. Dus ik reageer meer fatsoenlijk op jullie bericht als we wind-vrij en iets donkerder zitten in onze motorhome! Groetjes en tot snel! jO

  4. Marie Van de Craen schreef:

    Dag vriendjes en vriendinnekes!

    Waaaw….
    ik ben (een beetje) jaloers!! Maar wel heel blij met een leuke vermelding op jullie blog! Heel leuk om te horen dat Willietje stapt en dat Mia het zo goed doet.

    Wij vertrekken morgenavond met ons 4tjes naar de zee…ook een beetje vakantie dus. Ons Liv krijgt eindelijk haar bovenste tandjes en ze kan een beetje stappen achter haar karretje en aan de handjes!! Maar het is echt nog steeds een dwergje naast haar leeftijdsgenootjes. Het doel van de vakantie aan zee…Uma leren fietsen op haar loopfiets want tot nu toe vindt ze het niet leuk (of anders gezegd, ze heeft er geen geduld voor.)

    De trouw van Lies en Ward was dik in orde!! Zomers weer, lekker eten, goed gedanst, leuk gezelschap….een toppertje dus. Een uitgebreider verslag volgt!

    Ik zal deze week eens tijd maken voor een lang mailtje!!

    Dikke kus en tot snel!

  5. mart schreef:

    hey hey, wat klinkt het allemaal heerlijk relaxed!! super gewoon!
    kus van ons 4en

  6. toon schreef:

    Dag trippers van het avontuur,

    het blijft leuk om de verhalen te volgen! Ik blijf wel in blije verwachting van het eerste Goprofilmpke 🙂

    Jo ik heb je daarstraks via wetransfer een korte video gemaild van op het Opa en Oma feest. Het is wel 250mb. Als dat te veel is maak ik het nog wel kleiner voor jullie.

    groetjes

    Toon

    • jo*thomas*mia*willie schreef:

      filmpje van oma en opa wordt nu gedownload. gopro-filmpje nog even wachten, hij zit nog steeds ingepakt in de doos, beschamend hé! maar geloof het of niet, we hebben er nog geen tijd voor gehad…

  7. Marie Van de Craen schreef:

    Dag vriendjes en vriendinnekes!

    Waaaw….
    ik ben (een beetje) jaloers!! Maar wel heel blij met een leuke vermelding op jullie blog! Heel leuk om te horen dat Willietje stapt en dat Mia het zo goed doet.

    Wij vertrekken morgenavond met ons 4tjes naar de zee…ook een beetje vakantie dus. Ons Liv krijgt eindelijk haar bovenste tandjes en ze kan een beetje stappen achter haar karretje en aan de handjes!! Maar het is echt nog steeds een dwergje naast haar leeftijdsgenootjes. Het doel van de vakantie aan zee…Uma leren fietsen op haar loopfiets want tot nu toe vindt ze het niet leuk (of anders gezegd, ze heeft er geen geduld voor.)

    De trouw van Lies en Ward was dik in orde!! Zomers weer, lekker eten, goed gedanst, leuk gezelschap….een toppertje dus. Een uitgebreider verslag volgt!

    Ik zal deze week eens tijd maken voor een lang mailtje!!

    Dikke kus en tot snel!

  8. lies schreef:

    Hey alle 4!

    Jullie verhalen zijn super! Ge kunt een kind geen gelukkigere kindertijd bezorgen, volgens mij! Mama en papa de hele tijd paraat, zon, vakantie,…Zalig!
    MERCI voor de eervolle vernoeming op jullie blog én het mooie kaartje!
    Foto’s volgen nog! 🙂

    Groetjes Mevr.Hendrickx 😉

    • jo*thomas*mia*willie schreef:

      FOTO’S FOTO’S FOTO’S ben super benieuwd! blijkbaar hebben we fantastisch feest gemist… nog eens ne dikke proficiat!!!! xxx jO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *