Een uurtje vroeger leven

Onze laatste post eindigde over onze camping in Fuenteheridos. We waren daar zelfs 2 dagen de enigste kampeerders, tegen het weekend zijn er wel 3 andere mensen bijgekomen (gedaan met de deuren open naar het toilet gaan)!
Het alleen zijn,  vergalde voor ons de pret niet. Op woensdag 29 april vierden we feest! Feest voor ‘popske’, de haren-pop van Mia, ze was jarig.
WEBSITE 2015-04-29 ES fuenteheridos popskes verjaardag vieren (9)VOORBEREIDINGSVERGADERING FEESTDe voorbereidingsvergadering ’s middags van het feest.

 

 

 

WEBSITE 2015-04-29 ES fuenteheridos popskes verjaardag vieren (45) FEEST KLEDING POPSKEPopske had haar feest-kleedje aan dat we in de namiddag hadden gemaakt van onze gekleurde papieren.

 

 

 

 

 

WEBSITE 2015-04-29 ES fuenteheridos popskes verjaardag vieren (13) FEEST KRONEN PASSENKronen gemaakt voor alle aanwezige feestvierders + passen.

 

WEBSITE 2015-04-29 ES fuenteheridos popskes verjaardag vieren (15) KRONEN PASSENNiet iedereen was even enthousiast over de verplichte ‘kroon-dragerij’.

 

 

 

 

 

 

WEBSITE 2015-04-29 ES fuenteheridos popskes verjaardag vieren (31) FEEST TAFEL KLAAR ZETTENFeestdis klaarzetten en de versiering (vlaggenlijn aan de motorhome en versiering van de stoelen) bekijken en goedkeuren.

 

 

WEBSITE 2015-04-29 ES fuenteheridos popskes verjaardag vieren (47) FEEST KAARSJES UITBLAZENBij een echt feest is er TAART (in dit geval verloren brood stapeltje) MET KAARSEN. Zoals het hoort, blaast de mama met haar dochter de kaarsjes uit.

 

 

 

 

 

WEBSITE 2015-04-29 ES fuenteheridos popskes verjaardag vieren (53) FEEST WILLIE EET VERLOREN BROODDe TAART werd gesmaakt… Voor Willie was het genoeg van de poespas, hij wilde eten!

 

 

 

WEBSITE 2015-04-29 ES fuenteheridos popskes verjaardag vieren (58) FEEST BLOEMENEn honger had hij…
Op de foto zie je ook het boeketje dat Mia ’s morgens als verrassing/kado voor haar popske was gaan plukken. Ze was er héél blij mee 🙂 vertelde Mia ons.

 

 

Op donderdagavond bekeken Thomas en ik onze verdere reisplannen: We rijden morgen verder, maar niet richting het noorden, ze voorspellen daar te veel regen! We rijden naar…
WEBSITE 2015-05-01 P onderweg naar portugal camping markadia (59) PORTUGALPORTUGAL en we leven één uur vroeger.

 

 

 

 

 

 

Het is hier fantastisch weer en door Bert en Dorien (zij hadden deze camping ook aangedaan tijdens hun trip door Portugal) zitten we op een super camping: camping Markadia te Odivelas. Véél ruimte, alles proper, geen vakjes (Ga maar staan waar je wil! dus), er is een meer om in te zwemmen of met een bootje te gaan varen, er zijn dieren, er is een speeltuin (deze stelt niets voor maar is blijkbaar genoeg voor onze kids), ecologisch getinte camping, ongelooflijk vriendelijk personeel, … Ja, we zijn fan!

We zijn hier op vrijdag 1 mei toegekomen. En in Portugal vieren ze ook de dag van de arbeid.
Na het installeren van onze motorhome, zijn we een toertje gaan fietsen. Rond de camping is een natuurpark en er was véél volk! Met mijn trike-ligfiets heb je echt wel veel bekijks. Maar het heeft ook zo zijn voordelen: Mensen komen heel snel naar je toe om een praatje met je te maken. Spijtig genoeg is ons Portugees nog slechter dan ons Spaans. We kunnen echt NIETS zeggen in het Portugees. Gelukkig kunnen de meeste Portugezen een handje Frans of Engels. En verloopt onze conversatie met héél veel naar elkaar te glimlachen en wachten op dat ene woordje dat je misschien wel begrijpt…
Al die Portugezen zaten daar in het natuurpark om met hun families te het picknicken of naar het lokaal festivalletje te gaan (= 1 podium, 1 tap en 1 zelf gemaakte arena voor het stierenvechten). Dat laatste was eerder een soort tikkertje waarbij de stier (jong dier) altijd de tikker was en de jongens moest proberen te pakken. Natuurlijk lukte hem dat niet en werd hij het al snel beu. Wij ook.

Terug op de camping was het tijd voor een plonsje.
WEBSITE 2015-05-01 P onderweg naar portugal camping markadia (89) ZWEMBADJE

Vandaag, zaterdag 2 mei, gingen we snel even naar de winkel. Snel is relatief, we zijn er toch wel 4 uur mee bezig geweest. Ik denk dat heel Portugal in die winkel stond.
Toen we terug reden, is volgende foto genomen:
WEBSITE 2015-05-02 P alvito winkel gaan en ooievaar (3) THOMAS GELUKSKLAKJEMen ziet hier Thomas met zijn ‘geluksklakske’! Hij heeft dit klakske gekregen van vrienden voor we vertrokken en hij draagt het nu telkens hij ‘geluk’ heeft gevonden… Deze keer stond het op zijn hoofd omdat hij EINDELIJK een tankstation had gevonden waar je LPG kon tanken (gas voor te koken ed.). Zoals reeds gezegd, een mens is snel gelukkig hier 🙂

 

 

 

Maar waar wij ook echt blij van worden tijdens het rijden, is van het zien van zovéél ooievaarsnesten met jongen! Wij weten nu waar al die kindjes vandaan komen.
WEBSITE 2015-05-01 P onderweg naar portugal camping markadia (48) OOIEVAAR

P.S. Bij Thomas zijn klakske hoorde ook een vriendenboek. Beste vrienden, spijtig is deze mee ingepakt geraakt en ligt hij nu ergens op onze zolder in Olmen. Ben benieuwd eind 2016 te lezen wat jullie geschreven hebben… SORRY!

P.P.S. Vandaag zijn Thomas en Mia gaan zwemmen in het meer! Helaas geen foto’s van. We zijn niet de sterkste in ‘neem je camera overal mee naartoe’.
Ook zal de kwaliteit van foto’s even wat minder zijn, want onze echte goede camera is  buiten dienst tijdelijk, we maken ze nu met Thomas zijn gsm en onze GoPro.

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Spanje. Bookmark de permalink.

7 reacties op Een uurtje vroeger leven

  1. Ben Geys schreef:

    Niet in Jerez de la Frontera gebleven om naar de Moto GP te kijken?

  2. Marie Van de Craen schreef:

    Dat was zeker een generale repetitie voor Mia haar verjaardag! Benieuwd of popske dan ook een boeketje gaat plukken 🙂

    Veel groetjes!!

  3. Lies schreef:

    Willie groeit gelijk kool en wa een schoon manneke!!

    Groetjes!!

  4. Evelien schreef:

    Hey Jo,
    Ik kijk elke keer met plezier uit naar jullie blog. Zo fijn om te lezen.
    Een heel andere vraag Jo: mag ik uw loonbrieven opsturen naar Straal? Houden uw lieve huurders dat bij? Of stuur ik het richting Spanje?
    groetjes

    • jo*thomas*mia*willie schreef:

      Leuk om te lezen dat je onze blog volgt! al onze brieven mogen naar olmen gestuurd worden, de post zorgt ervoor dat ze bij ons mama terecht komen, gemakkelijk hé! en de post in Spanje is niet echt te vertrouwen 🙂 onze froefroetruitjes (die van mij en van willie) worden echt afgedragen en ze zien af 😉 ik heb een mail gestuurd naar royal de luxe om hun atelier te mogen bezoeken, maar helaas kan het niet. eind juni komen ze naar antwerpen, zeker de moeite! véél groetjes aan de froefroekes! (af en toe kijk ik op jullie website, dan ben ik wat mee tegen dat ik terug kom 🙂 en ook een beetje uit nostalgie…)

      • Evelien schreef:

        uiteindelijk verandert niet veel (toast, leerdammer en gala-appels for ever)
        ik laat Ina straks de foto zien van jullie heel zware leven. Ze is onlangs gaan kijken naar Brigitte in de Stadsschouwburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *