Ooievaar Ooievaar Oorevwaar

Update van de laatste 12 dagen:

Zoals jullie je nog misschien herinneren, waren we op maandag 4 mei in Portugal. Op een leuke, rustige camping waar je kon paardrijden. WEBSITE 2015-05-04 P alvito paardrijden camping markadia (12)
WEBSITE 2015-05-04 P alvito paardrijden camping markadia (28)‘EINDELIJK’ zei Mia.
(Paardrijden is iets dat ze graag wilde doen op lang-op-reis.
Alsook zeilen. Waar ze dat gehaald heeft, weten we niet, maar ze wil in ieder geval graag gaan varen met een zeilboot… Gelukkig zijn we nog lang-op-reis, in Spanje is het ons niet gelukt.)
Ook Thomas speelde paard voor Willie.

 

 

 

 

 

Nu ga ik hier even de ornitholoog in mezelf laten bovenkomen. Want de hoeveelheid ooievaars, ooievaarsnesten en ooievaarsjong we zijn tegen gekomen in Portugal en midden Spanje is echt ongelooflijk!
Het volgende geef ik jullie graag mee: De ooievaar en de veel zeldzamere zwarte ooievaar (zwart en witte kleuren zijn omgekeerd bij hen, ik denk er één te hebben gezien) broeden in Spanje. Een ooievaar (carnivoor) eet insecten, vissen, reptielen, amfibieën, kleine zoogdieren en kleine vogels. Het is een monogame broeder, maar vormt geen paar voor het leven. Ze zorgen (en broeden eerst) om de beurt voor de jongen. Het paar bouwt een groot nest van takken, twijgen en grassen dat ze soms meerdere jaren gebruiken. Het vrouwtje legt rond de 4 eieren. De jongen verlaten het nest 58 tot 64 dagen na het uitkomen en worden hierna nog 7 à 20 dagen gevoed door de ouders. De populaties van ooievaars worden bedreigd door drooglegging van moerassen en het gebruik van bestrijdingsmiddelen. (met dank aan het internet en wat boekjes)
Awel, dat vind ik dan interessant! Nog een klein beetje meer info vind je hier.
Na het 100ste nest, waren we het nog niet beu!

Ik ga jullie niet vervelen met onze ‘onderweg-campings-waar-we-enkel-voor-een-nacht-verblijven’.
Dus we springen onmiddellijk naar woensdag 6 mei. We vertrekken van camping El Escoses de Gredos in Hoyocasero (Spanje), bekijk op de site ‘naestros clientos’. In onze campinggids staat dat het een rustige camping is waar je kan gaan vogelspotten, paddestoelentocht maken, ritjes op een ezel, … Eén ding was juist, het was een rustige camping (we waren de enigste campinggasten). Maar ik denk niet dat Alfredo (de president van de motorclub Amigos de la carretera en Gredos) zoveel van de natuur kende… 3 jaar geleden heeft hij de camping overgenomen en nu was het een ‘motorhol’ (zijn motor geparkeerd in de receptieruimte, heavy-metal muziek op als we toekwamen, motor-vlaggen in zijn restaurant). Alfredo (een ruige beer) was de perfecte gastheer en super vriendelijk, we voelden ons er erg welkom. Als het er niet zo koud was, waren we er zeker nog wat langer gebleven!
DCIM100GOPRO

Woensdag 6 mei, in de namiddag. We arriveren op een parking naast het dorpje Avila (we hadden genoeg van het rijden na 3 dagen).
WEBSITE 2015-05-06 ES avila (2)Niet slecht ons uitzicht.

 

 

 

 

 

WEBSITE 2015-05-06 ES avila (4)De accommodaties zijn perfect voor onze kinderen.

 

 

 

 

DCIM100GOPROVolgens Thomas een belangrijke historische stad: Frank VDB won hier op de kasseien de bloemen voor zijn Sara (1999).

 

 

 

 

WEBSITE 2015-05-06 ES avila (20)Willie maakt vrienden, een doof-stom koppel.

 

 

 

 

WEBSITE 2015-05-06 ES alvito (10)De meisjes gaan de stad in om te shoppen!

 

 

 

 

 

 

DCIM100GOPROWillie komt buiten van de tapasbar.

 

 

 

 

 

AU REVOIR Espagne en BONJOUR la douce France!

Zaterdag 9 mei, aankomst in Brivezac, camping La Champagne. We installeerden er ons aan het riviertje (die in tegenstelling tot op de site, een bijna kolkende rivier was, het had er véél geregend). En we maken er ons eerste verkenningsfietstocht naar het dorp Beaulieu sur Dordogne.
… Ooh, kijk, er is hier ook een camping… Ooh, kijk, ze ligt pal naast het dorp… Ooh, kijk, een zwembad dat open is… Ooh, kijk, er is nog plaats dicht bij het zwembad en speeltuintje en sanitaire blok en in de schaduw… Ooh, kijk, morgen 10 mei is er een aardbei-feest in het dorp…
Gevolg: we verhuizen van camping!
En we zijn fan van deze camping. Hij staat bovenaan mijn toppers-camping-lijst.
In het echt is het er nog mooier dan op de site.
En eindelijk na 10 dagen kan ik er onze was doen, ’t was nodig 🙂
WEBSITE 20150510 FR beaulieu sur dordogne eindelijk de was doen (1)

Zaterdag 10 mei. De dag van het feest! Fête de la Fraise. Er was gigantisch veel volk!
WEBSITE 20150510 FR beaulieu sur dordogne aardbeienfeest mia schminkAls er geschminkt wordt, is Mia er bij!

 

 

 

 

 

 

WEBSITE 20150510 FR beaulieu sur dordogne aarbeienfeest de grote aardbeientaartOm 18u kreeg iedereen gratis een stuk taart.

 

 

 

 

 

Voor de rest van de dagen, hebben we hier echt genoten van het goede weer: 30°C, de leuke omgeving, de rustige camping.
Beaulieu sur Dordogne, zeker eens het bezoeken waard!

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Ooievaar Ooievaar Oorevwaar

  1. mart schreef:

    Lang leve de ooievaars… en jullie natuurlijk x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *