Zomerbezoek 1

Maandag 6 juli
Morgen, nog één nachtje slapen, dan komen Grossi en Bompa Koen met het vliegtuig vanuit België tot in Canada! JOEPIE!!
De tijd dat Mia haar nog rest, vult ze met spelen met de speelgoed-diertjes, poppen verzorgen en het vertellen van verhalen (mix van sprookjes en zelf verzonnen). Ze heeft héél veel zin in het bezoek, grote mensen zouden haar als zenuwachtig omschrijven :-).
Willie roept te pas en onpas BOMPA tegen alles en iedereen. We denken dat hij ook wel voelt dat er iets op til is… En voor de rest heeft hij JEUK, ’t arm schaap, de muggen en zwarte vliegjes houden wel van zijn jong vlees. Voor ons werkt Willie zijn aanwezigheid beter dan een anti-muggen-kaars. GRAPJE!

Dinsdag 7 juli
Ondertussen verblijven we in Provincial Park Laurie, ongeveer 16 km van de luchthaven van Halifax/Stanfield. Zo zullen onze bezoekers sneller bij ons zijn, want vandaag landt hun vliegtuig om 15u45.
In de voormiddag doen we de nodige boodschappen, in de namiddag speelt Mia met kindjes die ook kamperen in het park, we zetten de tent recht en blazen de luchtmatras op voor Grossi en Bompa Koen.
En dan, ineens zijn ze er!
WEBSITE 2015-07-07 CA NS prov park laurie aankomst grossi en bompa (3) WEBSITE 2015-07-08 CA NS prov park laurie spelen en koken (5)
We vieren hun aankomst met een dip in het meer.

Woensdag 8 juli
De dag begint regenachtig maar warm. Tijd om onze koksmutsen nog eens boven te halen!
WEBSITE 2015-07-08 CA NS prov park laurie spelen en koken (8)De koks van dienst!
We maken ‘banaanijsjes’.

 

 

 

 

WEBSITE 2015-07-08 CA NS prov park laurie spelen en koken (15)Neem pure chocolade (liefst zo donker mogelijk, wij gebruiken 70% cacao, maar meer is nog lekkerder) en breek het in kleine stukjes.

 

 

 

WEBSITE 2015-07-08 CA NS prov park laurie spelen en koken (20)Laat de chocolade au-bain-marie smelten zodat je een chocoladesaus krijgt.

 

 

 

 

WEBSITE 2015-07-08 CA NS prov park laurie spelen en koken (18)Ondertussen pel je 2 bananen en snij ze in kleine schijfjes.

 

 

 

 

WEBSITE 2015-07-08 CA NS prov park laurie spelen en koken (22)Als laatste neem je met een kleine lepeltje de chocoladesaus (OPGEPAST DIE IS WARM) en giet over elk stukje banaan een vol lepeltje chocoladesaus.
Dit zet je in de diepvriezer, ga nu in kleermakerszit ervoor zitten en wacht zeker 5 uur.
Na 5 uur word je wachten/zitten beloond met een koud stuk ‘banaanijsje’.

 

Mia heeft hier op de camping vriendjes gemaakt, Patrick en Mina. Mina is ook 4 jaar, maar ze is een stukje kleiner. Ideaal voor ons, want we hebben kleding van Mia die haar niet meer past. Hopla, terug een beetje meer plaats in onze kast!
WEBSITE 2015-07-08 CA NS EILEEN (39)

Donderdag 9 juli
Aha, vandaag begint onze trektocht naar Newfoundland! Met een tussenstop in Linwood Campground, rijden we morgen naar North Sydney. Daar nemen we de nacht ferry richting Argentia, de boot zal er ongeveer 12 à 14 uur over varen.
Het parkeren van onze motorhome is reeds een koud kunstje geworden voor onze kids!
WEBSITE 2015-07-09 CA NS Linwood campground motorhome parkeren (4)

Dit bericht is geplaatst in Oost - Canada. Bookmark de permalink.

Een reactie op Zomerbezoek 1

  1. Patricia schreef:

    Go! Newfoundland, daar komen ze! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *