De voorbereidingen deel 1

We schrijven ‘april 2014′. We zijn op vakantie met z’n 4 in Normandië, Frankrijk.
Sinds Thomas en ik samen zijn, van ons 18, haal ik het onderwerp ‘wereldreis’ af en toe eens boven. Maar tot op heden was er altijd wel ‘iets’ om het niet te doen: eerste huis samen gekocht + verbouwd, Thomas die net zelfstandige was geworden, ik die de diagnose MS kreeg, eerste kind op komst, nog een huis verbouwen en dan nog een kind. Enfin, het paste nooit volledig in het plaatje.
Tot nu! Nu bleek alles te kloppen: kindjes zijn nog klein en flexibel, Thomas zijn zelfstandige activiteiten kunnen ‘on hold’ gezet worden en voor mij is het ‘nu of nooit’ (lees als: nu ik nog mobiel genoeg ben).

En daar in Frankrijk hebben we dan op een week beslist: We doen het! We doen het nu!

Eerst volgende stap was toen: onze familie en vrienden inlichten. Echt concrete plannen waren er toen nog niet, maar we wisten zeker dat we er voor een tijdje op uit zouden trekken, erop uit met z’n 4.
En dan begon de zoektocht:
1. naar landen die we zouden bezoeken, DE ROUTE bepalen
2. naar hoe we zouden gaan reizen, met welk VERVOERMIDDEL
3. naar een koper voor ons appartement VERKOCHT?

DE ROUTE
We zijn groots begonnen: Van zuid Europa naar noord Europa, vervolgens naar Australië en Nieuw-Zeeland, nog wat van de zuidkust van de Verenigde Staten meepikken om uiteindelijk te eindigen in Afrika. Hmmm misschien wat te ambitieus!
Volgend plan was al iets kleiner: Geen Afrika meer, geen Australië meer. Wat op en neer rijden in Europa (België -> zuid Spanje -> Scandinavische landen in de zomer), van noord Europa naar Nieuw-Zeeland te gaan, over de Stille Oceaan te vliegen naar de westkust van de Verenigde Staten om te eindigen met Canada. Hmmm, ja, alleen moeilijk om in de juiste seizoenen te zitten op het juiste moment.
Uiteindelijk hebben we gekozen om altijd de 20°C achterna te reizen en dat ziet er zo uit: 2015 maart – april – mei Zuid Spanje / juni – juli – augustus – september Oost Canada / september – oktober – november – december Oostkust V.S. + doorsteek naar L.A. / december – 2016 januari – februari – maart Nieuw-Zeeland / april – mei – juni Westkust V.S. / juli – augustus – september West Canada.

HET VERVOERMIDDEL en VERKOCHT?
Deze twee hangen samen. Vooraleer ons appartement niet verkocht was, was het ook niet mogelijk om een vervoermiddel te kopen.
We hebben gedacht om te reizen met een busje + caravan of met een motorhome. Of nee, toch misschien beter met een busje omgebouwd tot een motorhome. Pfff, dat is veel werk om te maken. Toch maar terug een motorhome? Ondertussen zoeken we een koper voor ons appartement en bekijken we 50 à 100 verschillende motorhomes en busjes al dan niet ingericht.
En dan, uiteindelijk, we zitten al eind september, wordt ons appartement verkocht!
Vanaf  hierafaan gaat het allemaal wat sneller en wordt alles concreter!
Eind december vinden we de perfecte motorhome voor ons.

JOEPIE! Het kort af!

Dit bericht is geplaatst in België met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *