De voorbereidingen deel 2

Aangezien we deze blog nog niet zo lang hebben, waren we begonnen met mails te sturen naar onze vrienden en familie om ons doen en laten van de voorbereidingen een beetje mee te kunnen volgen.

22 december 2014 schreven we:

beste familiemensen en vriendenmensen,
 
ik dacht zo ‘Onze plannen volgen betreffende onze rondreis, niet gemakkelijk want elke week veranderen we wel van gedachten…’ 
Hierbij dus de oplossing: Ik stuur jullie gewoon regelmatig een update-mailtje. Dit in afwachting van onze blog, die er zeker komt, maar nog niet op poten staat. => we hebben er ook nog geen naam voor, dus suggesties zijn welkom! Liefst geen suggesties als ‘www.miwijotho-opreis.be’ of ‘www.metzijnvierweg.be’ of ‘www.dereisvanonsleven.be’ of … iets originelers aub 
 
Vervoer:
Momenteel is het plan om zelf een camionette te kopen en Thomas gaat het dan zelf inrichten.
We zijn momenteel aan het wachten op een offerte van Mees Mobility Center uit Lochristi. Zij richten camionetten in tot mobilhomes. Zij zouden al de technieken installeren, de auto homologeren (rijklaar maken voor 4 personen ipv 2) en Thomas zou dan al de interieurwerken doen. ‘t schijnt dat hij dat wel zou kunnen …
Maar we zijn dus nog steeds aan het wachten… Dus wij hebben ook nog geen camionette gekocht want als die prijsofferte dik tegen valt, gaan we ipv een lege camionette toch al een ingerichte camionette kopen en die dan wat aanpassen.
Enfin, dit is zeker een ‘word-vervolgd-verhaal’.
 
Hoe de inrichting eruit zal zien, zal ik eens tekenen en ook doorsturen want dat is moeilijk zonder tekening uit te leggen.
We zouden wel willen werken met een safari-tent, dat is een tent die je kan vastmaken aan je camionette maar die ook kan blijven staan als je even weg rijdt. In ieder geval, dit zou dus een extra ruimte zijn.
 
Planning rondreis:
Momenteel is het plan om begin maart nog steeds te vertrekken. En het plan is om steeds de 20°C te volgen.
We zouden de eerste 3 maanden in Europa willen blijven en naar Spanje/Portugal te gaan.
Ik gok tegen mei ons voertuig op de boot te zetten naar Halifax, Canada.
Daar aangekomen gaan we eerst nog een stukje Canada bekijken: Vanuit Halifax een stuk naar boven rijden, de boot te nemen en de provincies Newfoundland en Labrador ontdekken. Via de Provincie Quebec zullen we de USA binnen rijden.
In de USA gaan we de oost-kust aandoen om dan uiteindelijk door te steken richting Los Angeles.
Tijdsgewijs zitten we rond november-december dan. In/rond Los Angeles gaan we ons vervoer effe opbergen en even zonder dat ding verder reizen want die kosten zijn echt heel hoog om het mee te sleuren naar Nieuw Zeeland.
Dus om de vliegafstand naar Nieuw Zeeland wat te verkleinen (want man man, dat land ligt ver weg) maken we een tussenstop in Hawaï, of een ander eiland…
Effe de hoogzomer van Nieuw Zeeland meepikken om dan nadien terug te keren naar Los Angeles.
Vanuit Los Angeles en via de west kust gaat het terug omhoog, richting Canada, om wederom in hoogzomer in Canada te zitten, weliswaar nu aan de andere kant.
Op het einde nog ‘snel’ door steken naar Halifax om ons vervoer op de boot te zetten en ‘home sweet home’ in gedachten te nemen.
 
DIT IS HET PLAN NU, KAN NOG VERANDEREN… 
We willen vooral rustig, op het gemak reizen.
OOOH BOY heb er al zin in!
 
Kids:
Momenteel is het plan  (nog steeds) om ze mee te nemen. hihi
Mia Van Hoof is ingelicht over de reisplannen.
Volgens haar juf Evelien zou ze er graag over vertellen, maar kan ze het allemaal niet goed verwoorden, vandaar dat we haar afgelopen zaterdag echt verteld hebben dat we lang op reis gaan, altijd samen met mama, papa en Willietje. JEUHJ JEUHJ
Dus ik ga na de vakantie samen met de juffen een paar lesje uitwerken over de verschillende thema’s van onze reis
    de auto
    de wereldbol
    Spanje: bv over de muziek, over het eten
    Canada: bv over de dieren, koud daar
    USA: cowboys en indianen, hamburger 
    Nieuw Zeeland: héél ver weg!
    …
Hoe de reisplannen er nu voorstaan, zullen we waarschijnlijk in het najaar van 2016 terug zijn. Willietje kan dan beginnen bij Jessie, het eerste kleuterklasje en Mia doet dan nog haar laatste kleuterklas bij Laura.
 
Zo, mijn computerbatterij is bijna op, dus ik ga afsluiten.
Opmerkingen, bedenkingen zijn altijd welkom!
En aan iedereen: Zoek maar een plek om af te spreken 
 
Groetjes
jO
Dit bericht is geplaatst in België met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *